Intrebari frecvente

In momentul in care am decis sa lucrez la acest proiect, am aflat extrem de multe lucruri despre aur si orice auriu. Mai jos este o lista de intrebari frecvente la care sa gasesti si tu raspunsul rapid.

 1. Care este codul culorii auriu? 

Codul culorii auriu este: #ffd700 (Gold). Variatii ale acestei culori pot fi: #daa520 (Golden Rod), #f0e68c (Khaki). Gasesti multe variatii, exemple si sugestii pe Encycolorpedia.

 1. Care este semnificatia culorii auriu?

Auriu semnificatie = bogatie, belsug, optimism, buna dispozitie. Pentru mai multe detalii, citeste articolul semnificatia culorii auriu

 1. Care este sinonimul cuvantului “auriu”?

Auriu, sinonim = ca de aur, chihlimbariu, stralucitor.

 1. Cum se scrie auriu in engleza?

Auriu, engleza = Golden. Exemplu: Her golden eyes drew me in like a moth to the flame. Pentru mai multe exemple intra pe Google si cauta “use golden in a sentence.” Sau intra direct aici.

 1. Cum se scrie auriu in franceza? 

Auriu, franceza = doré. Exemplu: “Le sable doré réchauffait mon cœur et la mer bleue caressait mon âme.”

 1. Cum se scrie auriu in germană?

Auriu, germana = golden. Ca in engleza. Exemplu: “Goldenes Licht schien durch das Fenster.” Gasesti mai multe exemple pe WordReference.

 1. Cum desparti cuvantul auriu in silabe?

Auriu in silabe = a • u • riu. Pentru ca regula despartirii in silabe aici este: “Atunci cand doua vocale se afla una langa alta, adica in hiat, vor forma silabe diferite. 

 1. Se poate vindeca infectia cu stafilococul auriu? 

Da. Conform Departamentului de Sanatate al Minnesotei USA, “stafilococul auriu se va vindeca fără tratament medical. Cu toate acestea, unele infecții ale pielii vor necesita incizia și drenarea locului infectat, iar unele infecții pot necesita antibiotice.”

 1. Cu ce se asorteaza auriul?

Auriul se asorteaza cu negru, alb, albastru si roz foarte bine. Depinde si de raportul dintre culori, dar pentru mai multa inspiratie, check this pinterest out: https://www.pinterest.com/kyliejenner25/gold-outfit/

 1. Ce înseamnă culoarea aurei tale?

Culoarea aurei tale inseamna ce vrei tu sa insemne. Nu mai cauta in naratiuni inventate de altii ceea ce intuiesti ca trebuie sa se intample cu povestea ta. Ia-te si scrie-ti-o singur/a.

 1. Ce presupune castigarea biletului auriu? 

Castigarea biletului auriu, cel putin in romanul lui Roald Dahl, Charlie and the Chocolate Factory presupune o vizita in fabrica de ciocolata. Charlie pune 5 bilete aurii la bataie. 

 1. Ce aur este 925? 

Cel mai probabil e un aur suflat sub care se afla argint. Numerele stantate pe bijuterii vin de la puritatea metalelor folosite. De exemplu, 925 vine de la 92.5% argint si 7.5% cupru. Valoarea aurului cel mai apropiata de aceasta valoare (925) ar fi aurul de 22K, adica de o puritate de 91.6 %. 

 1. Ce aur are stanta 585?

Aurul de 14K. Stanta 585 vine de la puritatea metalului, in acest caz 58.5%.

 1. Ce aur se foloseste la dantura?

Aurul care se foloseste in dantura e aur cu aliaj de alte metale nobile precum argint, platina si paladiu. Aurul pur nu poate fi folosit intr-o concentratie mai mare de aproximativ 60% pentru ca devine prea moale. 

 1. Ce mananca carasul auriu? 

Carasul auriu mananca orice de la pelete (mancare uscata), pana la musculite de otet, purici de apa sau larve de tantari.