Semnificatia culorii auriu

semnificatia culorii auriu
semnificatia culorii auriu

Semnificatia culorii auriu este cu totul aparte de oricare alta culoare. Auriul e culoarea perfectă pentru cei care vor totul si vor nimic in acelasi timp. Majoritatea dintre noi vrem sa ne oglindim macar din cand in cand in siguranta si extravaganta materialului pretios, dar si sa avem mereu curajul si optimismul acestei culori insorite. 

Aurul este intrinsec optimist.

Unii spun ca auriul este o majoreta pentru ca sarbatoreste succesele noastre si ne motiveaza sa ne atingem potentialul. Ca nuanta inaltatoare, vrea ce e mai bun pentru noi. Dar ca sa intelegem mai bine care este semnifica completa a culoarii auriu, haideti sa aflam cate ceva si despre chimia, istoria si psihologia obiectului pretios, aurul.

Semnificatia culorii auriu din chimia aurului

piese aurii sub forma de monede si lingouri

Semnificatia culorii auriu vine in mod definitoriu de la chimia metalului pretios, aurul. Citind dintr-un manual de chimie anorganica, am aflat ca aurul e primul metal pur cunoscut de umanitate. Este un excelent conductor, stabil, nu oxideaza, nu corodeaza si este durabil. Dar aceasta descriere in sine mie nu-mi spune mare lucru. Insa am aflat din documentarul in cinci parti realizat de The World Gold Council ca avand aceste proprietati, aurul este foarte mult utilizat in explorarea cosmosului: 

The Golden Thread: Partea

Dar poate ce e mai spectacular pentru aceia dintre noi mai pragmatici, e ca aurul sta la baza celor mai puternice tehnologii si inovatii din epoca in care ne aflam. Aurul a ajutat la conectarea noastra la internet si se afla in majoritatea, daca nu toate device-urile inteligente pe care le folosim astazi.

Aurul in tehnologie

Povestea inovatiei umane este una a eforturilor catre ceea ceva tot mai bun, tot mai avansat, mai extraordinar. Specia umana si-a dorit dintotdeauna o conexiune mai rapida unul cu altul, o bogatie si mai vasta de informatii, viteza, impact si abilitate. Aici aurul joaca un rol crucial in a ne ajuta sa ajungem la acest extraordinar. Uneori, aurul in tehnologie este invizibil, in fundal, alteori straluceste la vedere. Dar indiferent de epoca sau industrie, aurul pare sa fie acolo. Aceasta a fost mereu de fapt povestea capacitatii aurului de a debloca extraordinarul din specia umana. Iar semnificatia culorii auriu este mai mult decat un simbol al deblocarii extraordinarului, ea este aceea a depasirii conditiei umane.

Proprietatile speciale ale aurului sunt cercetate pentru a diagnostica boli. Cel mai mare best seller de diagnosticare cu nanoparticule de aur este testul de sarcina. Nanoparticula de aur este motivul pentru care vedeti o linie rosie pe linia de testare. Modul in care functioneaza acest lucru cu testele de COVID este legat de suprafata particulei de aur care trece prin acelasi proces ca si testul de sarcina.

Dar compozitia materialului din care e facut produsul auriu face diferenta intre valoarea fizica a obiectului si valoarea simbolica a auriului. De la o distanta chiar foarte mica, un necunoscator nu va face diferența intre ce e metal pretios si ce e un plastic vopsit. De-a lungul omenirii, metalul pretios, aurul, a fost folosit si INCA este folosit in lume ca etalon pentru valoarea monedelor de circulatie nationala si internationala.

Semnificatia culorii auriu din istoria aurului

Prezenta aurului face o mare diferenta in cultura noastra globala, obiceiurile locale si chiar in intelegerea noastra despre lume. Aceasta este povestea modului in care aurul are sens in evoluatia noastra. Imaginati-va toate lucrurile care au aparut si au disparut de la inceputul civilizatiei, toate monedele si semnele bogatiei care s-au demodat, in si in tot acest timp, un lucru a ramas pana in prezent, si anume, aurul.

Primele monede de aur au aparut in China si Lidia in urma cu aproximativ 2000 de ani. Si de atunci, intregi sisteme monetare globale au fost dezvoltate pe un standard de aur. Bancherul american JP Morgan a spus celebrul… „Banii sunt aur, nimic altceva”. Acest simbol al bogatiei a ajuns sa fie si un simbol al valorii. Stim cu totii valoarea pe care aurul o poseda, dar timp de mii de ani inainte ca aurul sa insemne bani, a insemnat altceva: sacru.

Aurul a fost conectat la cosmic si la divin inca din preistorie. A ajuns sa reprezinte paradisul pentru multe civilizatii si a fost folosit pentru a semnifica sacrul intr-o gama larga de artefacte culturale. In timpul epocii bizantine, picturile din aur au folosit foi de foi de aur pentru a infatisa figuri pe un cer ceresc. Si se pare ca primii producatori de sticla au fost chiar si fara sa stie adoptatori ai nanotehnologiei, folosind particule minuscule de aur pentru a colora vitraliile. Folosirea aurului in arta a rezistat toate aceste secole mai tarziu. De fiecare data cand vedem aur de-a lungul istoriei artei, stim ca trebuie sa vedem aceasta persoana ca fiind importanta. Dar care este legatura culorii auriu cu religia si practicile religioare?

Implicatiile religioase ale culorii auriu

Folosita intens in mediile religioase, culoarea aurie este sinonima cu divinitatea si puterea. Auriul reprezinta icoanele, motiv pentru care aceasta culoare este prezentata in numeroase mozaicuri. Aceasta nuanta maiestuoasa le reaminteste crestinilor de puterea si omniprezenta lui Dumnezeu. In hinduism, culoarea aurie se refera la invatare, meditatie si imbunatatire auto-ghidata. Idolii hindusi sunt adesea reprezentati cu halou de aur. aceasta arata intelepciunea si virtutea lor nemarginita.

Semnificatia culorii auriu din psihologie

Stati sa sterg prafu’ de pe diploma de psihologie din sertar, sa-mi trosnesc degetele si sa notez concluziile research-ului. Psihologia culorilor ne invata ca auriul spune o poveste de succes. Cand vorbim despre realizari, aurul este primul care il exprima cel mai fidel. Pur si simplu, culoarea auriu rasplateste triumful cu esenta sa prospera si spiritul puternic. Figurile regale si oamenii la putere poarta adesea culoarea auriu, facandu-l un simbol al prestigiului si influentei. Daca intalnesti pe cineva care poarta auriu, fie este renumit, fie proiecteaza aceasta imagine, a cuiva puternic si prestigios.

Concluzia semnificatiei culorii auriu

Aurul este un semn. Ne spune ca ceva este special, sacru, pretuit, atragator. Cand un obiect este aurit sau sclipeste cu aur, stim ca probabil are o semnificatie cu totul deosebita de orice altceva. Astazi, aurul implineste unele dintre cele mai imaginative sperante ale noastre pentru medicina moderna. Aurul are o capacitate incredibila de a se transforma, fie ca este vorba despre corpurile noastre, cultura noastra, mediul inconjurator sau calatoriile in spatiu. Ceva pe care l-am invatat foarte devreme in civilizatie si ceva ce stim si acum: in intreaga lume, aurul continua sa joace acelasi rol in inovatiile si progresele noastre. De aceea, semnificatia culorii auriu va fi mereu una legata de omnipotenta si omniprezenta.

Publicat
Din categoria Blog

De miki

https://produseaurii.ro/bio-miss-adibas/

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *